Αμορτισέρ

Ασφάλεια. Ποιότητα.

Τα αμορτισέρ είναι πολύ σημαντικά για την συμπεριφορά και την ενεργητική ασφάλεια που προσφέρει το αυτοκίνητο και η αντικατάσταση τους, όταν έρθει η ώρα, δεν πρέπει να παραβλέπεται σε καμία περίπτωση.

Το αμορτισέρ είναι εξάρτημα της ανάρτησης και ανήκει στην ίδια κατηγορία που ανήκουν ο δίσκος και τα τακάκια πέδησης. Γεγονός που σημαίνει ότι όσο περισσότερα χιλιόμετρα έχει τα αυτοκίνητο τόσο μεγαλύτερες φθορές υπάρχουν στα αμορτισέρ με αποτέλεσμα να μειώνεται ο έλεγχος που ακούν στην ταλάντωση των ελατηρίων.

Τι πρέπει να προσέξετε για τη σωστή αλλαγή αμορτισέρ;

Στην εταιρεία Skalkos service γνωρίζουμε ότι η κατάλληλη επιλογή αμορτισέρ είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την ασφαλή λειτουργία του αυτοκινήτου, για αυτό πριν γίνει η επιλογή, λαμβάνονται υπόψη κάποια σημεία. Γνωρίζουμε πως σε ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης είναι ανώφελο να τοποθετηθεί σκληρή ανάρτηση, γιατί τότε καταπονείται και το αυτοκινητο και οι επιβαίνοντες, ενώ και στην αντίθετη περίπτωση ένα αυτοκίνητο με δυνατό κινητήρα είναι επικίνδυνο να εφοδιαστεί με μαλακά αμορτισέρ.

Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα για την αλλαγή αμορτισέρ λαμβάνεται υπόψη και η χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου. Αναλόγως με το τι θέλουμε να πετύχουμε ο συνδυασμός ελατηρίων, αμορτισέρ και ελαστικών είναι αλληλένδετος και δεν πρέπει να παραβλέπεται.

Στην Skalkos Service η ασφάλεια και η ποιότητα είναι πρωταρχικός σκοπός και η επιλογή των αμορτισέρ γίνεται ανάμεσα από τις πιο αξιόπιστες εταιρείες που υπάρχουν παγκοσμίως.